antoniocaro.net            

 
  antoniocaro.cat

 

 

 

 

 

 

     pàgina personal.

 

 

 

 
■    senderisme    
  ■    ocells    
■    informàtica    
 ■    el meu llibre    

 

 

 

Benvingut a la meva pàgina personal.
Aquesta Web pretén mostrar alguns detalls de la meva vida i
sobretot de les meves aficions com a jubilat, enrere va quedar la meva vida laboral , perquè és molt el camí fet després de 47 anys
en actiu.
Ara continuo caminant doncs no podem parar i sabut és, que el camí es fa en caminar.
Des d'ara els convido a comentar les seves inquietuds observacions
si son del seu interès, és clar.
Espero que tot el que aquí trobi li sigui grat o pugui ser-li
d'utilitat, de totes maneres gràcies per la seva visita i qui sap si
algun dia ens trobarem per les senderes de la vida.

 Envellir és obligatori, créixer és opcional.

 

 

 


senderisme


 

 

 • a
 • b
 • c
 • d
 • e
 • f
 • g
 • h
 • i
 • j
 • k
 • l
 • m
 • n
 • o
 • p
 • q
 • r
 • s
a1 b2 c3 d4 e5 f6 g7 h8 i9 j10 k11 l12 m13 n14 o15 p16 q17 r18 s19
Senders i paisatjes

  Es considera una activitat física que generalment es fa a peu, com per exemple muntanyes, boscos, valls, entre d'altres.
El senderisme busca acostar a les persones al medi natural i al coneixement de la zona a través del patrimoni i els elements etnogràfics i culturals tradicionals, utilitzant preferentment el sistema tradicional de vies de comunicació, tals com canyades reals, camins veïnals i senderes. El senderisme constitueix una simbiosi entre esport, cultura i medi ambient. (Que bé que s'explica Wikipedia)

Una cosa és fer exercici pels carrers de la ciutat i una altra fer-ho trepitjant la terra i envoltat de naturalesa. Caminar per camps i boscos té efectes molt beneficiosos, tant físics com mentals. Els beneficis d'aquesta activitat són molts, aquí uns quants que he pogut comprovar.

Millor estat físic muscular
Millora de l'aptitud cardiorrespiratòria (cor, pulmons, vasos sanguinis)
Control de pes, ja que una caminada crema unes 400 calories per hora
Menor risc de cardiopatia coronària i accidenti cervell vascular
Menor risc d'hipertensió arterial i diabetis tipus 2
Disminueix els nivells de colesterol alt i triglicèrids
Disminueix el risc de càncer de còlon i de mama, i possiblement càncer de pulmó i endometri
Augment de la densitat òssia o una pèrdua més lenta de la densitat
Reducció de la depressió i millor qualitat del somni.

 


els ocells


 

 Canario N036

1ª cría temporada 2019

 

 

Aquest magnífic cantor i sociable ocell és dels més comú en les llars com a mascota, per la seva fàcil cura i l'agradable del seu cant. Dedicar-se a la seva cria és sens dubte una afició que compensa àmpliament l'esforç i la dedicació que necessita. Ja hem dit que els canaris són mascotes senzilles de cuidar, però si ens endinsem en la cria necessiten cures específiques que no podem oblidar.
Per això recomano que abans d'iniciar-nos en aquesta activitat documentar-se assessorar-se i aprendre de les innombrables Webs que existeixen en aquest món d'Internet, per a tenir èxit i no provocar un mal irreparable als nostres petits cantors.
En el meu Web tan sols desitjo mostrar uns detalls del dia a dia amb aquests admirables i agraïts éssers.

 

La canaricultura és la branca de l'avicultura que s'ocupa de la cria i mètodes de criança del canari domèstic en les seves tres varietats, com a ocell de cant, color o de postura.
El període de la cria és el moment més bonic de la temporada a l'inici de l'any, concretament al març en la meva zona, perquè els tinc a l'aire lliure.
Durant la cria, l'atenció creix per a intentar que tot surti correctament i que el major nombre de pollets aconsegueixin créixer i desenvolupar-se.

 

Unes instal·lacions brutes i poc higièniques són el brou de cultiu perfecte per a l'aparició de paràsits pel que és vital mantenir les gàbies de canaris netes si no volem que els nostres ocells emmalalteixin.
És important mantenir-los nets i si els proporcionem unes banyeres ells s'encarreguen de mantenir aquesta higiene en el seu cos.

Els petits canaris neixen amb molta fam i encara que els pares els empapussin, a vegades cal donar-los un cop de mà.

 

 


la informàtica


 

 

 

No sóc cap expert en pàgines Web i programes o aplicacions en Excel, però amb dedicació i moltes però moltes hores es poden aconseguir coses, el que faig és consultar i aprendre de gent altruista que d'una forma desinteressada t'ensenyen per a aconseguir el teu propòsit. Aprofito l'ocasió per a agrair a tots els seus ensenyaments, són tants que no em caben en la Web i per a no oblidar a algú millor ho faig així: GRÀCIES A TOTS. Jo particularment si crec en "Si vols pots" però t'has de posar a això sense encantar-te.
Us poso al costat uns enllaços a pàgines Web que he realitzat també de forma altruista, com no.

 

 

 
 
         
 

 

 
  Microsoft Excel, MS Excel o simplement Excel és un programari d'aplicació publicat per l'empresa Microsoft, és un suport digital a les labors comptables, financeres, organitzatives i de programació, mitjançant fulls de càlcul.
 
   

En Excel he realitzat diversos programes com per exemple a gestió d'un aviari de canaris, gestió de consultori podològic, gestió per a immobiliària, taller de reparacions de vehicles, gestió  abogats, gestió ramadera, programa de facturació, Estoc, etc. etc. A la seva dreta els mostro alguna presentació.

         
         
         

 

Si vol veure algun dels meus treballs en Excel amb més detall o creu que poden ser d'utilitat, només ha de posar-se en contacte AQUÍ

 


el meu llibre


 

    

 

 

 Portada de mi libro

 

Durant 47 anys ha estat la caça la meva gran afició que jo considero un esport, igual que el meu gran mestre que en el seu moment va escriure. “Perquè no és el mateix caçar que matar. La persecució, l'assetjament i la mort de la peça, sempre han exigit al caçador esforç físic i agudesa mental. I quant a l'exercici de la caça contribueixi a desenvolupar els teus músculs i afinar els teus sentits, serà per a tu una activitat noble i esportiva, regida per l'eterna ètica biològica.

Una sola peça que t'exigeixi una tarda sencera de persecució, una penosa espera desafiant la tramontana o un laboriós càlcul d'estratègia cinegètica, representarà mes alta conquesta i mes profitosa dedicació que cent infeliços animals abatuts amb comoditat i sense fatigues. Perquè no és la quantitat de captures el que forma i ennobleix al caçador, sinó la qualitat d'aquestes”.

És el meu desig recordar al Dr. Félix Rodríguez de la Fonte (1928-1980) per la seva gran labor com a comunicador, la meva gratitud a l'home que va aconseguir canviar la mentalitat dels espanyols en relació amb la naturalesa i els animals, jo vaig ser un de tants al qual va inculcar aquests valors.

Historias y Vivencias de un  Cazador, és un llibre senzill i sense grans pretensions. Compte les vivències i coneixements que he adquirit durant tants anys de caça en 121 pàgines, i amb més de quaranta fotos a tot color. Amb pròleg del famós caçador Antonio Sainero, Premiat com a Caçador de l'any 2003 per la revista Caça i Safaris en la seva XVIII edició. Aquest està estructurat en quatre capítols.

 

 • Capítulo I    La caza menor

 • Capítulo II   La caza mayor  en batidas y monterías

 • Capítulo III   La caza mayor en recechos y aguardos

 • Capítulo IV   Creencias y mitos, la legislación y los políticos, armas y municiones, complementos, etc.

 

 

 

 

Si està interessat en la compra del llibre li faig saber que el seu preu és de 5 Euros + despeses d'enviament. Es un preu sense aním de lucre doncs no el vaig escriure per a guanyar res.

  Ho pot demanar AQUÍ no ovlidi posar totes les dades i adressa correctament per un bon enviament  i en pocs díes ho rebrà.    Gràcies.

© 2005-2022  :: creació i diseny antoniocaro.net ::